Републиканци искат равно третиране на Байдън и Тръмп

  • 18 януари 2023 06:46

  • 445
  • 2
Републиканци искат равно третиране на Байдън и Тръмп
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Лидерът на републиканците в Сената на САЩ Мич Макконъл призова специалните адвокати на Министерството на правосъдието на САЩ, които разследват секретни документи, открити в резиденцията на бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и в офиса и дома на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, да ги третират еднакво.

"Мисля, че важното нещо за документите е, че и двамата трябва да бъдат третирани абсолютно еднакво, каза Макконъл пред NewsRadio 840 WHAS в Кентъки. Това, което е добро за един кандидат за президент, трябва да е добро и за друг".

Припомняме, че скандалът се разгорещи, след като първо в Центъра за дипломация и глобално ангажиране на Байдън във Вашингтон, а след това и в личния гараж и резиденция на президента бяха открити секретни документи, датиращи от времето на неговия мандат като вицепрезидент.

Това е грубо нарушение на правилата за ползване на секретни документи.

Преди това бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше обвинен в неправилно съхранение на секретни документи.

Байдън ще произнесе Речта за състоянието на Съюза на 7 февруари

Миналата година следователите дори претърсиха и откриха партида секретни документи в резиденцията му във Флорида.

Противниците на Тръмп, който обяви кандидатурата си за президент на изборите през 2024 г., призоваха за отнемане на правото му да продължи да заема публична длъжност като наказание, пише news.bg.

Влиятелни американски депутати републиканци обвиниха Министерството на правосъдието, че използва двойни стандарти в подхода си към Байдън и Тръмп. Под техния натиск главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд назначи специален прокурор Робърт Хоер да разследва случая Байдън.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
445 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 15:45

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Флоридския Чикатило

2023.01.18 | 07:21

1
Позволявам! Когато Джо Бай Дънг организира БУНД за превземане на Конгреса и подмяна на изборите, да го разследват както доналда.

Добави коментар

Водещи новини