Байдън ще произнесе Речта за състоянието на Съюза на 7 февруари

  • 13 януари 2023 22:41

  • 519
  • 6
Байдън ще произнесе Речта за състоянието на Съюза на 7 февруари
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще произнесе традиционната Реч за състоянието на Съюза пред двете камари на Конгреса на САЩ на 7 февруари, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По традиция председателят на Камарата на представителите на Конгреса отправя покана до президента за произнасянето на речта. Този път поканата бе отправена от новоизбрания председател на Камарата Кевин Маккарти. Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че Байдън е приел поканата.

За първи път откакто бе избран на поста, Байдън ще говори пред един разделен Конгрес. Долната камара се контролира от републиканците, а горната от демократите. 

На фона на войната в Украйна Байдън щe се опита да обедини американците с реч

"Американският народ ни изпрати във Вашингтон, за да дадем нова посока на страната и да намерим терен за разбирателство и да дебатираме приоритетите на народа", заяви Кевин Маккарти в поканата до Байдън относно произнасянето на Речта за състоянието на Съюза.

Речта си Байдън ще произнесе в момент, в който се разрази скандал заради намирането на класифицирани документи, свързани с времето, по което той е бил вицепрезидент на САЩ в администрацията на президента Барак Обама. Последна порция от такива документи бе намерена в дома в Делауер на Байдън. Друга порция бе открита в мозъчен тръст. Сега републиканците  в Камарата на представителите изпратиха писмо до Белия дом, в което настояват да се установи дали синът на Байдън - Хънтър, е имал достъп до тези поверителни документи, предаде Ройтерс.

Републиканците искат и разследване на Хънтър Байдън заради бизнес делата му с Украйна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
519 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ПАК ЩЕ ЛЪГОТИ

2023.01.14 | 07:26

6
ЗА БЮДЖЕТА И ЗА ХОДЕНЕТО НА ЛУНАТА :)

2023.01.14 | 01:07

5
койнледгжър ли

2023.01.14 | 01:05

4
щом турция вече не е по латиница , кирилаца и т.н. turkey а turkije , тогава пред техните седилища всички търговските основателни трябва да се презаверяват - ясно , какво означава , и ясно , кой се възползва от старинен хаш-те-те-пе вместо сигирният протокол в интернета ?

2023.01.14 | 00:52

3
при може би 5 милиона население разполагащо ползващо телекомуникация , при може би 4 милиона население разполагаща със средства извън месечните им тарифи , при може би 2 милиона подаващи се данъчни декларации попадащи се в обсег на до 50000 лева , при може би 1/2 милиона имайки електронни пари-крипти , какви са подали чрез наш-те-те-пе и какви подали чрез наш-те-те-пе-ес

2023.01.14 | 00:40

2
декларира с наш-те-те-ре-ес на койнли или без това по незащитеното от никого на койнледчър ?
Бъдещето е ...

2023.01.14 | 00:14

1
алцхаймерско, с примеси на надрусано отроче забъркало осраинската каша!

Добави коментар

Водещи новини