Байдън заяви, че възнамерява да посети за първи път границата между САЩ и Мексико

  • 05 януари 2023 07:26

  • 414
  • 0
Байдън заяви, че възнамерява да посети за първи път границата между САЩ и Мексико
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви снощи, че възнамерява да посети американско-мексиканската граница, предаде Асошиейтед прес.

Това ще бъде първото му посещение, откакто той встъпи в длъжност. То е свързано с предстоящата негова среща с лидерите на Мексико и Канада в Мексико следващата седмица.

"Това е моето намерение, сега уточняваме подробностите", заяви Байдън пред репортери в Кентъки.

На тази граница се наблюдава огромно увеличение на броя на мигрантите, въпреки че в САЩ остава в сила закон за общественото здраве, който позволява на американските власти да връщат множество от хората, които търсят убежище в САЩ, посочва АП.

Лидерите на републиканците критикуват президента за неговите политики, които според тях са неефективни по отношение на сигурността на границата и питат защо той все още не е направил пътуване дотам, пише БТА.

Джо Байдън ще се срещне с японския премиер в Белия дом

Миграцията ще бъде сред основните теми на разговорите на срещата на върха в понеделник и вторник, когато Байдън и канадският премиер Джъстин ТрюдоДжъстин ТрюдоДжъстин Пиер Джеймс Трюдо е канадски политик от Либералната партия и 23-ти ще бъдат приети от президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Байдън също така каза, че ще говори за ситуацията на американско-мексиканската граница в свое изказване днес, като добави, че иска да види "мир и сигурност" там.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини