Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект, предвиждащ рекордни военни разходи

  • 08 декември 2022 22:43

  • 711
  • 2
Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект, предвиждащ рекордни военни разходи
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Камарата на представителите на САЩ днес подкрепи закон, който предвижда бюджетът за отбрана да достигне рекордните 858 милиарда долара през следващата година - с 45 милиарда долара повече от предложеното от президента Джо Байдън, съобщава БТА.

Камарата на представителите прие компромисния вариант на Закона за националната отбрана, който задължително се гласува всяка година и определя политиката на Пентагона, с 350 гласа "за" и 80 гласа "против", което значително надхвърля мнозинството от две трети, необходимо за приемането на закона и изпращането му за гласуване в Сената.

Столтенберг: Съюзниците от НАТО могат да вдигнат целевия праг от 2% от БВП за разходите за отбрана

Законът за националната отбрана за фискалната 2023 г. предвижда военни разходи в размер на 858 милиарда долара и включва увеличение на заплатите на военнослужещите с 4,6 %, финансиране на покупки на оръжия, кораби и самолети, както и подкрепа за Тайван, който е заплашен от агресия от страна на Китай, и за Украйна, която се бори с руската инвазия.

В законопроекта е включена и разпоредба, за която настояха мнозина републиканци, която изисква от министъра на отбраната на САЩ да отмени задължителното ваксиниране срещу КОВИД-19 на служителите на въоръжените сили.

Мая Йорданова
711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ukraina55

2022.12.09 | 10:46

2
Тези американски воиници ако хванат Русия ще опънат Русия здраво отзад, ще ги ритат от бои чак до Москва и обратно.Ще заличат Русия за един ден със пълна мащабна атака,Русия ще сере от страх и бои, ще се разхождат по улиците на разрошена та Москва.И ще ритат оцелелите руски задници до китаи и обратно ха ха ха.Ако хванат Путин щего опънат здраво отзад до пускане на кръв задника на Путин.

2022.12.09 | 06:03

1
Язък им за разходите след като не можаха да победят талибаните в Афганистан.

Добави коментар

Водещи новини