В САЩ направиха крачка към обявяването на руската фирма "Вагнер" за терористична организация

  • 02 декември 2022 14:14

  • 486
  • 1
В САЩ направиха крачка към обявяването на руската фирма "Вагнер" за терористична организация
© Getty images (архив)

"Законопроект за обявяването на частната руска военна компания "Вагнер" за терористична организация бе внесен в Конгреса (парламента на САЩ)", предаде израелската медия нюзру.


"Проектът бе внесен от демократа Бед Кардин и републиканеца Роджър Уикър.  Служители на Вагнер са обвинени в убийства, изнасилвания, издевателства над цивилни в Сирия, Централноафриканската република и Украйна, опит за покушение срещу украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и други престъпления", посочи още изданието

Ако "Вагнер"‎ бъде призната за терористична организация, това ще позволи на САЩ да преследват нейните членове и замразяват активи на компанията навсякъде по света, добави нюзру.

Законите в САЩ се приемат по следния начин.

Депутати внасят проект. Той отива за разглеждане в комисия в Камарата на представителите. Ако предложението бъде одобрено, то трябва да получи одобрението на най-малко половината от 435-мата депутати.

В случай че проектът получи зелена светлина, той отива в Сената (горната камара). Там предложението трябва даъде подкрепено от поне 51 от 100-те сенатори. При одобрение от страна на депутатите в горната камара на парламента, проектът отива за подпис у президента. В случай, че държавният глава го подпише, законът влиза в сила след официалното му обнародване.

САЩ обявяват частната руска военна фирма Вагнер за терористична организация?

Валери Зайцев
486 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.02 | 14:34

1
Супер новина.

Добави коментар

Водещи новини