Мъж се събуди с тежка амнезия след катастрофа и не позна децата си

  • 30 ноември 2022 14:45

  • 2838
  • 4
Мъж се събуди с тежка амнезия след катастрофа и не позна децата си
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Невероятна история от САЩ. Мъж преживява тежка катастрофа, след която се събужда с амнезия и мислейки си, че е 1993 година. Едно от първите неща, които прави, е да поиска повторно ръката на съпругата си.

Кристи и Андрю Макензи са щастливо женени от 37 години. Обичат да прекарват време със семейството си и да пътуват заедно с мотоциклет. Но всичко се променя, когато миналата година автомобил минава на червено и блъска мотора им. Озовават се на тротоара на 15 метра от смачкания мотоциклет. Андрю е откаран със самолет в близката болница за спешна операция, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Единственото, което исках да знам, беше къде е съпругът ми и добре ли е", сподели Кристи.

Потискането на травматични спомени може да предизвика амнезия

Андрю е с тежки наранявания - счупени кости, пробити бели дробове. Три дни по-късно се събужда, но кошмарът му не приключва - мисли си, че е 1993 година. Не си спомня 29 години от живота си. Съпругата му споделя, че не е разпознал собствените си дъщери.

"Веднага започна да пита: "Къде е жена ми? Къде е жена ми?" И според мен си помисли, че работя в болницата", каза дъщеря му Лорелай.

"Повтаряхме му едни и същи неща, но след час сякаш забравяше всичко", твърди другата му дъщеря Аманда.

И тогава семейство получава от лекарите съкрушителната новина, че Андрю може и никога да не си възвърне паметта. Когато разбрала това, Кристи убедила персонала на болницата да настанят двамата в една стая.

"Едно от първите неща, които си спомням, е Кристи в стаята ми в инвалидна количка, тревожейки и грижейки се за мен", обясни Андрю.

"Той започна да идва при мен и да ме разпитва за разни неща, а аз бях смаяна. Имаше щастливи сълзи. В рамките на 24 часа той беше нов човек", разказа Кристи.

След 11 дни в болницата и продължителна рехабилитация, двамата вече вървят и решават да заминат заедно на почивка. Тогава Андрю поискал отново ръката на жена си и дни по-късно двамата сключват брак повторно.

"За щастие, тя каза "да". Имах късмет, че вече бяхме женени и то 37 години", отбеляза Андрю.

58-годишният мъж все още не си спомня нищо от инцидента. Категоричен е, че само благодарение на съпругата си Кристи е успял да продължи напред.

Мая Йорданова
2838 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 20:56

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
PaulaFox

2022.11.30 | 17:11

1
Take That - Babe (Official Video)
Перник, ж.к. Изток, бл.64

2022.11.30 | 17:15

3
а лукавио кмет на перник лично
Перник, ж.к. Изток, бл.64

2022.11.30 | 17:13

2
с пернишкио бияч кво стана

Добави коментар

Водещи новини