Илон Мъск разкри кого би подкрепил за президент на САЩ

  • 26 ноември 2022 06:55

  • 3924
  • 7
Илон Мъск разкри кого би подкрепил за президент на САЩ
© Getty Images (архив)

Милиардерът Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, обяви, че ще подкрепи Рон Десантис, ако губернаторът на Флорида, спечелил наскоро втори мандат, се кандидатира за президент, съобщиха агенциите.

,,Предпочитам следващият президент да бъде някой, който е разумен и е центрист. Надявах се правителството на Байдън да се окаже такова, но засега оставам разочарован'', написа Мъск в Туитър.

В следващо съобщение в социалната мрежа той отговори с "да" на въпрос дали би подкрепил Десантис на президентските избори през 2024 г.

Тръмп официално обяви кандидатурата си за Белия дом

Напомням, че бях голям привърженик на тандема Обама-Байдън в президентството и с неохота предпочетох Байдън пред Тръмп, написа още собственикът на Туитър.

Още през юни Мъск обяви, че е склонен да подкрепи Десантис на президентските избори през 2024 г., и тогава добави, че губернаторът на Флорида би победил с лекота Байдън.

Помолен в онзи момент да коментира подкрепата на Мъск, Десантис се пошегува по следния начин: "Приветствам подкрепата на афроамериканците, какво да кажа." Мъск, който е бял, е израснал в Южна Африка.

Десантис е особено популярен сред консерваторите с това, че оглави културните войни по въпроси като расата и пола. Управлението му като губернатор беше белязано от съпротивата му срещу здравните мерки, свързани с пандемията, прокарването на закон за ограничаване на обсъждането на ЛГБТ въпроси в училищата и враждата му с "Уолт Дисни" заради закона.

Републиканецът Рон ДеСантис спечели втори мандат като губернатор на Флорида

По-рано този месец той победи съперника си от демократите Крис Крайст с почти 20-процентна преднина и бе преизбран за губернатор, с което затвърди статута си на изгряващата звезда на Републиканската партия, отбелязва Ройтерс.

На междинните избори Мъск призова американските избиратели да гласуват за доминиран от републиканците Конгрес, който да бъде противовес на демократите на Байдън. Но демократите попариха надеждите на републиканците за "червена вълна" на междинните избори и запазиха контрола си върху Сената, докато опонентите им спечелиха само Камарата на представителите, и то с малка преднина.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3924 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.11.28 | 11:04

7
Тоя да е умерен центрист? Това е възможно само ако "умерен центрист" е новото наименование на куклукс клан!
Емѝ...

2022.11.26 | 10:04

1
както каза тръмпа за муска, "за пари за ненужните му проекти, до един спонсорирани от държавата, щеше да падне на колене и да ме моли". па и други работи щеше да прави на колене.
Емѝ...

2022.11.26 | 13:20

6
Това, което прави Зеленски е да тепа руснята по фронтовете и го прави отлично, долното уйно :)

2022.11.26 | 12:21

4
както прави Zеленски

2022.11.26 | 11:51

3
МРЕТЕ ОТ СТУД И ГЛАД КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ

2022.11.26 | 12:37

5
Ега умреш боклук
PaulaFox

2022.11.26 | 11:39

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини