Канада със стратегия в борбата с климатичните промени

  • 24 ноември 2022 20:38

  • 375
  • 2
Канада със стратегия в борбата с климатичните промени
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Канада публикува днес първата в историята си национална стратегия за адаптиране към климатичните промени, предвиждаща 1,6 милиарда канадски долара (1,2 милиарда американски) под формата на нови федерални ангажименти за защита на населението срещу все по-голямото влияние на глобалното затопляне, предадоха Ройтерс и БТА.

Подобно на много страни по света в Канада също се наблюдава засилване на екстремните метеорологични условия заради климатичните промени, като прогнозираните средни годишни загуби от природни бедствия могат да достигнат 15,4 милиарда канадски долара до 2030 г., според правителствени данни.

Целта на стратегията за адаптиране е да подпомогне да се намалят тези загуби с федерална политика и инвестиции. Проучвания показват, че всеки похарчен долар за тези мерки ще спести разходи от до 15 канадски долара, включително преки и непреки ползи за цялата икономика, според правителството.

Докладът на ООН за климата: Обречени сме, ако не се променим

Канада е четвъртият най-голям производител на петрол и вторият най-голям емитент на въглеродни емисии на човек от населението сред страните от Г-20, сочи проучване на базата данни за емисии за глобални атмосферни изследвания (EDGAR).

Стратегията се основава на пет приоритетни точки: подобряване на здравето, изграждане и поддържане на устойчива държавна инфраструктура, опазване на природата и биоразнообразието, подкрепа на икономиката и намаляване на влиянието на свързаните с климата природни бедствия.

Виолета Симеонова
375 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НА ТР ЮДО

2022.11.25 | 11:09

2
КЪДЕ Е ГЛАВАТА?
PaulaFox

2022.11.25 | 10:02

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини