Почина собственикът на KFC

  • 24 ноември 2022 07:35

  • 13253
  • 1
Почина собственикът на KFC
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Джон Уай Браун-младши - бивш губернатор на щата Кентъки от Демократическата партия, почина на 88-годишна възраст. Той ще бъде запомнен като ресторантьорския магнат, който превърна KFC в глобален гигант за бързо хранене, но и като уважаван политик и държавник.

„Нашият баща Джон Уай Браун-младши не само мечтаеше да сбъдне невъзможното, но той следваше своя блян до самия край. Неговото положително отношение и жажда за живот бяха ненадминати и му позволиха да победи многократно“, се казва в изявление на семейството, цитирано от CNN.

Почина звезда от "Игра на тронове"

„Всеки ден беше едно вълнуващо приключение за него. Той беше достоен губернатор на Кентъки, който се гордееше с родния си щат и неговите жители. Той има множество забележителни постижения, но най-вече обичаше семейството си с цялото си сърце, а ние на свой ред го обожавахме. Ние сме съкрушени от вестта за неговата смърт, но намираме утеха в това, което той написа в един от последните си дни, „Никога не съм бил толкова щастлив“, пише Телеграф.

След служба в резерва на армията на САЩ през 1964 г. Браун закупува Kentucky Fried Chicken Браун и превръща KFC в известно име, като за кратко време веригата става най-голямата за бързо хранене в света.

Росица Валентинова
13253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.11.24 | 10:25

1
Верно ли, и кво ша прай сега с парата, господ ли ша подкупва.

Добави коментар

Водещи новини