Нападателят от супермаркета във Вирджиния - служител на търговската верига

  • 23 ноември 2022 17:52

  • 711
  • 0
Нападателят от супермаркета във Вирджиния - служител на търговската верига
© getty images

Мъжът, който снощи откри огън в супермаркет на "Уолмарт" в американския щат Вирджиния и уби шестима души, е бил служител на търговската верига, предаде АП, като се позова на полицията. 

Началникът на силите на реда в град Чесапийк Марк Солески каза пред журналисти, че нападателят се е самоубил. 

Малко преди атаката супермаркетът е бил пълен с посетители, които са пазарували за Деня на благодарността. Все още се изясняват мотивите на извършителя. 

База данни на АП, в. "Ю Ес Ей тудей" и Североизточния университет, която отчита всяко масово убийство в САЩ от 2006 г., показва, че тази година ситуацията е особено тежка. От януари насам в страната вече са били извършени 40 масови убийства - вторият най-голям брой за последните три години. През 2019 г. престъпленията от този тип са били 45. 

Според дефиницията, възприета за тази статистика, масово убийство е атака, при която са загинали най-малко четирима души, без да се брои нападателят. 

Град Чесапийк е разтърсен от стрелбата в супермаркета

Три дни преди атаката в "Уолмарт" мъж откри огън в нощен клуб, посещаван от гейове и лесбийки, в Колорадо Спрингс, убивайки петима души и ранявайки 17. 

По-рано тази година страната беше разтърсена от смъртта на 21 души, които бяха застреляни в начално училище в Ювалди, щата Тексас. 

Вчерашната стрелба събуди спомените за още едно нападение в "Уолмарт" през 2019 г., когато нападател, който по думите на полицията е искал да убива мексиканци, откри огън в магазин на веригата в Ел Пасо, Тексас, и отне живота на 22 души.

Виолета Симеонова
711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини