Извършител на масово убийство в гимназия в САЩ получи доживотна присъда

  • 03 ноември 2022 06:43

  • 2612
  • 4
Извършител на масово убийство в гимназия в САЩ получи доживотна присъда
© Getty Images (архив)

Никълъс Круз, убил 17 ученици и преподаватели при нападение с полуавтоматична пушка срещу гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" във Флорида, беше официално осъден на доживотен затвор вчера, съобщиха БТА и Ройтерс.

Съдебните заседатели гласуваха миналия месец да спестят на 24-годишния Круз смъртното наказание, като вместо това наложиха доживотен затвор без възможност за условно освобождаване на извършителя на едно от най-големите масови убийства в историята на САЩ. Миналата година Круз се призна за виновен в предумишлено убийство за нападението на 14 февруари 2018 година.

Съдията от окръг Брауърд Елизабет Шерер се съгласи с искането на прокуратурата първо да позволи на роднините на жертвите на Круз да се обърнат към съда, преди да бъде произнесена присъдата. Производството по присъдата започна във вторник с изявления за отражението на нападението върху жертвите.

Стрелба в американска гимназия. Има ранени (обновена+видео)

Много роднини на жертвите осъдиха решението на съдебните заседатели и разкритикуваха изискването на щатския закон 12-те съдебни заседатели да вземат с единодушие решението за налагане на смъртна присъда. Други отправиха критики срещу адвокатите му.

Много роднини на жертви се обърнаха директно към Круз, който седеше на една маса с адвокатите си. Ан Рамзи, майката на 17-годишната Хелена Рамзи, го нарече "чисто зло". Инез Хиксън го нарече "вътрешен терорист" заради убийството на тъста ѝ Крис Хиксън, ръководител на атлетическия отбор на гимназията.

Круз беше на 19 години по време на нападението си срещу гимназията в Паркланд. Преди това той е бил изключен от учебното заведение.

Владимир Василев
2612 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.03 | 13:24

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Улавия от Новини.бг

2022.11.03 | 08:46

3
нарича Президентът Радев "Зелен чорап" и маже софийските дувари с "Радев мри". ДАНС, спите ли?
Георги

2022.11.03 | 07:25

1
Научих много преди Вие да го споменете! Некадърници!
минаваща

2022.11.03 | 08:27

2
Злобар, защо плюеш без причина? Това че си научил преди другите прави ли те специален или по-кадърен в нещо? Злобар и комплексар!

Добави коментар

Водещи новини