САЩ и Колумбия демонстрираха единен фронт в борбата с наркотрафика

  • 04 октомври 2022 09:06

  • 431
  • 2
САЩ и Колумбия демонстрираха единен фронт в борбата с наркотрафика
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

САЩ и Колумбия демонстрираха единен фронт в борбата с наркотрафика по време на среща на американския държавен секретар Антъни Блинкън с колумбийския президент от левицата Густаво Петро, предадоха световните агенции.

Блинкън пристигна в Богота вчера в рамките на обиколка в Латинска Америка. По време на среща с президента Петро Блинкън изрази подкрепа за колумбийските власти в борбата им с наркотрафикантите. 

На пресконференция след срещата Петро заяви, че приоритетите са забраната на наркотиците, преди те да бъдат изнесени от Колумбия и преследване на онези, които извършват наркотрафика и които не се намират в колумбийските джунгли, а в Богота, Меделин, Маями и Ню Йорк.

Колумбия и Венецуела отвориха общата си граница

Блинкън каза, че Петро му е представил конкретни идеи за борба с наркотрафика. Двете страни ще се стремят да направят повече за забраната на транспортиране на наркотици с лодки и ще подобрят споделянето на разузнавателни данни за наркотрафикантите. 

Петро обаче разкритикува споразумението на Колумбия с Вашингтон за екстрадиция на наркотрафиканти. Той предложи наркотрафикантите, които отговарят на условията на правителството за отказ от наркотрафика, да не бъдат екстрадирани, за да бъдат съдени зад граница. Според Блинкън тази екстрадиция обаче е от полза за правосъдието и за жертвите на транснационалните престъпления.

По време на срещата Петро разкритикува и това, че Куба продължава да е в списъка на САЩ на държавите спонсори на тероризма и заяви, че това е несправедливост. Той изрази съжаление, че това решение на президента Доналд Тръмп не е било променено от администрацията на президента Джо Байдън.

След Колумбия Блинкън ще посети Чили и Перу, които всичките имат отскоро нови лидери от левицата.

Росица Валентинова
431 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.04 | 11:14

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.04 | 09:47

1
ОТ ТУРСКО РОБСТВО НИ ОСВОБОДИ ДЯДО ИВАН.ОТ КРАВАРСКО РОБСТВО ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ДЯДО ПУТИН!

Добави коментар

Водещи новини