Ураганът Иън остави над два милиона потребители на тъмно във Флорида

  • 29 септември 2022 07:10

  • 1291
  • 1
Ураганът Иън остави над два милиона потребители на тъмно във Флорида
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Над два милиона потребители останаха без ток в американския щат Флорида заради достигналия крайбрежието му ураган от четвърта категория Иън, съобщиха агенциите, като се позоваха на специализирания портал "Пауър Аутидж" (poweroutage.us).

По негови данни на тъмно са останали 2 008 150 потребители. По-рано губернаторът на щата Роб де Сантис съобщи, че за отстраняване на спиранията на тока са мобилизирани аварийни екипи в състав от 30 000 души, а в готовност да окажат помощ са около 5000 бойци на Националната гвардия. Компанията "Унион електрика" съобщи, че заради преминаването на урагана във вторник вечер на тъмно е останала цялата територия на Куба.

Ураганът "Иън" достигна Флорида

Ураганът Иън достигна югозападното крайбрежие на Флорида през вчерашния ден и се движи по територията на щата в североизточна посока със скорост от около 13 км/ч; той отслабна до втора категория по петстепенната Скала на Сафир-Симпсън. Скоростта на поривите на вятъра му сега достига 42 м/с, докато при максималната сила на урагана скоростта им достигна до 70 м/с. Според синоптичните прогнози Иън ще бушува във Флорида до довечера или до утре сутринта.

Ураганът Иън се засили до четвърта категория, приближавайки Флорида

На 24 септември президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за обявяване на извънредно положение в щата заради приближаващата се тропическа буря Иън и нареди на местните власти да бъде предоставена федерална помощ.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.29 | 10:59

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини