Камала Харис ще обиколи демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея

  • 27 септември 2022 12:16

  • 490
  • 3
Камала Харис ще обиколи демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Белият дом разкри, че вицепрезидентката на Съединените щати Камала Харис ще посети демилитаризираната зона, разделяща Северна и Южна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Харис ще обиколи граничната зона между двете враждуващи страни в четвъртък, в края на пътуването си в Азия, заяви официално лице. Посещението ще се осъществи на фона на постоянните опасения от ракетната и ядрената програми на Пхенян.

Харис в момента е в Токио, където присъства на държавното погребение на бившия премиер Шиндзо Абе, убит през юли.

Малко преди американската вицепрезидентка да отпътува от Вашингтон, Северна Корея извърши тестово изстрелване на балистична ракета с малък обсег - очевиден отговор на съвместните военни учения между Съединените щати и Република Корея, в които участва и ядреният самолетоносач "Роналд Рейгън".

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси посети демилитаризираната зона през август, а бившият президент Донлад Тръмп посети границата между двете страни през 2019 г., когато се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Камала Харис ще води делегацията на САЩ в Япония за погребението на Абе

Планът на Харис, който бе държан в тайна от екипа ѝ, бе неочаквано разкрит днес по време на среща с южнокорейския министър-председател Хан Дък-су. Скоро след това официално лице от Белия дом потвърди подробностите относно нейното посещение.

Харис ще "обиколи обекти в демилитаризираната зона, ще се срещне с военнослужещи и ще получи оперативен брифинг от американските командири", заяви официалното лице, разкрило подробностите при условие за анонимност, информира БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
490 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БааМааМу

2022.10.07 | 17:46

3
Чак у Кореите са се появили камили! Объркаха я тая природа, ей!!

2022.09.28 | 11:49

2
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ

2022.09.27 | 12:23

1
Няма да "обиколи", а ще "направи обиколка" или "ще посети". Цветелина ще обиколи мола.

Добави коментар

Водещи новини