Главният прокурор на щата Ню Йорк заведе дела за данъчни измами срещу Тръмп и няколко от децата му

  • 21 септември 2022 23:12

  • 782
  • 4
Главният прокурор на щата Ню Йорк заведе дела за данъчни измами срещу Тръмп и няколко от децата му
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дела за данъчни измами срещу Тръмп и няколко от децата му, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Предприемаме съдебни действия срещу Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за нарушаване на закона с цел да генерира печалби за себе си, семейството и бизнеса си", заяви Джеймс на пресконференция.

Тя уточни, че иска възстановяването на 250 милиона долара от името на щата Ню Йорк, както и корпоративни забрани за Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и децата му Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския младши, Иванка Тръмп и Ерик Тръмп. Ако съдът уважи исковете, на тях, както и на организацията, ще бъде забранено да извършват търговски сделки с недвижими имоти в щата Ню Йорк, както и да искат заеми от регистрирани в щата банки.

Адвокатите на Тръмп отхвърлиха искането на правосъдното министерство на САЩ за иззетите секретни документи

Разследването срещу семейната група "Тръмп органайзейшън" започнаq след като един от бившите адвокати на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, Майкъл Коен, даде показания пред Конгреса, в които се твърди, че са правени фалшиви оценки, завишени или занижени, на активи на групата. Целта е била получаване на заеми, данъчни облекчения или по-добри застрахователни обезщетения.

Бившият президент на САЩ вече е обект на няколко разследвания, припомня АФП.

Говорителката на Тръмп Лиз Харингтън заяви в социалната мрежа Truth Social, че воденото в Ню Йорк разследване е политически мотивирано. "Демократите преследват политическите си противници", заяви говорителката на експрезидента, напомняйки, че прокурор Джеймс е член на Демократическата партия на САЩ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
782 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.09.22 | 12:56

4
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ
демократ

2022.09.22 | 00:48

3
ако не осъждат този боклук свалям доверието във Американската демокрация,какво е това,един идиот да разиграва цяла държава и да държи секретни документи със цел да изнудва за негова бизнес изгода,след като е пред фалит.
Тиквата от Банкя

2022.09.21 | 23:22

1
кога?

2022.09.22 | 00:16

2
Веднага след Зеленчорапов и Импексова.

Добави коментар

Водещи новини