Адвокатите на Тръмп отхвърлиха искането на правосъдното министерство на САЩ за иззетите секретни документи

  • 12 септември 2022 22:32

  • 1002
  • 1
Адвокатите на Тръмп отхвърлиха искането на правосъдното министерство на САЩ за иззетите секретни документи
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Адвокатите на бившия американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заявиха днес, че са против искането на правосъдното министерство да продължи да преглежда класифицираните документи, иззети от ФБР при обиск в имението му във Флорида, и казаха, че разследването е "излязло от контрол", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Правният екип на Тръмп настоя съдебните власти да оставят в сила разпоредба, която временно спря важни аспекти от разследването за наличие на строго секретни материали в имението му "Мар а Лаго".

Неговите адвокати определиха иззетите документи като "предполагаеми" класифицирани материали, намеквайки, че не приемат твърдението на министерството, че при обиска на 8 август са били открити деликатни, строго секретни документи.

Намерили празни папки с надпис "Класифицирана информация" в имението на Тръмп

Те също така заявиха, че няма доказателства някои от документите да са били разкривани пред някого и че поне част от материалите принадлежат на Тръмп, а не на правосъдното министерство.

Позицията им, съдържаща се в представени пред съда документи, подчертава разногласията между правния екип на бившия президент и американското правителство във връзка с разследването.

Следствието се натъкна на препятствие миналата седмица, след като федерален съдия уважи искането на адвокатите на Тръмп за назначаване на независим юрист, който да прегледа иззетите материали, и временно забрани на министерството да проучва документите за целите на разследването.

Правосъдното министерство настоя съдията да отмени своето решение и каза, че ще го обжалва.

Правният екип на Тръмп обаче заяви, че решението е "разумна временна стъпка към възстановяване на реда от хаоса", и призова съдията да го остави в сила.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1002 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.13 | 09:32

1
ДЕВИЗЪТ НА РУСИЯ-ПО ДОБРЕ ДА УМРЕШ ПРАВ,ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ НА КОЛЕНЕ. ДЕВИЗЪТ НА КРАВАРСКИЯ ТРОЛ-ИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ ДА ИМ ДУХАМ ЗА 30 ЦЕНТА?

Добави коментар

Водещи новини