Байдън ще обяви нова инициатива в подкрепа на американската биотехнологична индустрия

  • 12 септември 2022 21:01

  • 615
  • 4
Байдън ще обяви нова инициатива в подкрепа на американската биотехнологична индустрия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в стартира нова инициатива за насърчаване на биотехнологичното производство и изследвания в САЩ, поредната стъпка на Белия дом в подкрепа на американската индустрия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Байдън подписа днес указ за прилагане на инициативата, а по-късно днес ще произнесе реч в Президентската библиотека "Джон Ф. Кенеди" в Бостън, в която ще засегне темата за това как биотехнологичната индустрия може да помогне за борбата с рака.

Инициативата има за цел да подкрепи биотехнологиите във фармацевтиката, но и в други отрасли като селското стопанство, производството на пластмаси и енергетиката. Високопоставен представител на американското правителство не пожела да каже каква ще бъде сумата на финансирането, което ще бъде обявено в сряда.

Биотехнологичните процеси могат да програмират микроби да произвеждат специални химикали и съставки, се казва в бюлетина на Белия дом. Биотехнологиите могат да се използват, за производство на алтернативни на получаваните от петрол химикали, пластмаси и текстил.

Байдън ще бъде домакин на среща на върха на лидерите на тихоокеанските островни държави

Последвайте канала на

Константин Тодоров
615 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.09.13 | 09:32

3
ДЕВИЗЪТ НА РУСИЯ-ПО ДОБРЕ ДА УМРЕШ ПРАВ,ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ НА КОЛЕНЕ. ДЕВИЗЪТ НА КРАВАРСКИЯ ТРОЛ-ИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ ДА ИМ ДУХАМ ЗА 30 ЦЕНТА?
Вашето име

2022.09.13 | 10:38

4
Пълни глупости. Знаеш ли кога руската проститутка се ядосала? Когато разбрала, че другите го правят за пари.
Гербокуец

2022.09.13 | 01:07

2
убийци, нали ковидко го инжектирахте вече

2022.09.12 | 21:42

1
Като гледам Бай Дън, вече са тествали десет вида амфети върху него.

Добави коментар

Водещи новини