Скъсан тръбопровод причини разлив на 205 000 литра дизелово гориво в Уайоминг

  • 14 август 2022 14:05

  • 697
  • 1
Скъсан тръбопровод причини разлив на 205 000 литра дизелово гориво в Уайоминг
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Тръбопровод за дизелово гориво в американския щат Уайоминг, собственост на компания, срещу която федерални прокурори вече водят дела заради разливи в два други щата, се спука и причини разлив на повече от 205 000 литра гориво, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на щатски служител.

Работата по почистването на разлива, открит от оператора на тръбопровода на 27 юли, продължава, каза Джо Хънтър, координатор на действията по справяне със спешния случай. Разливът на гориво е на територията на частно ранчо близо до малкото населено място Съсекс в източната част на Уайоминг, добави той. Хънтър каза, че в момента екипи изкопават замърсената почва, която после ще бъде разпръсната по черни пътища в околността и се очаква, че горивото до голяма степен ще се изпари.

По информация от доклад за разлива, публикуван в Националния център за реагиране на Бреговата охрана на САЩ, тръбопроводът се управлява от "Бриджър пайплайн", дъщерно дружество на компанията "Тру къмпъниз". Компанията първоначално е съобщила, че разливът е с обем от само 1590 литра, но по-късно е преразгледала оценката си и я повишила до 205 250 литра, отбелязва БТА.

Говорител на "Бриджър пайплайн" каза, че първоначалната оценка е била базирана на информация за видяното от служители на компанията на място веднага след откриването на разлива. Оценката за обема на разлива е била повишена след започването на изкопните работи, добави той.

Експлозия на резервоар за мазут в окръг Одрин доведе до изтичане на тонове гориво

Константин Тодоров
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.15 | 09:40

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини