Джо Байдън излезе в едноседмичен отпуск

  • 11 август 2022 10:24

  • 1318
  • 5
Джо Байдън излезе в едноседмичен отпуск
© Getty Images (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в пристигна със семейството си на остров Киауа, щата Южна Каролина, където по план трябва да прекара едноседмична отпуска, предаде Асошиейтед прес.

Държавният глава, първата дама Джил Байдън, синът им Хънтър със съпругата си Мелиса Коен и внукът Бо първо отидоха с президентския самолет до пристанищния град Чарлстън, край който се намира Киауа. Островът в Атлантическия океан е известен с частните си плажове и голф курорти.

Семейството на Байдън отседна в дома на негов приятел в затворен комплекс, близо до който има игрище за голф. Белият дом не даде подробности за ваканцията на президента на САЩ. Федералната въздухоплавателна администрация обаче наложи поне до 16 август ограничения за полетите в района на Киауа.

Байдън подписа ратификационните документи на Швеция и Финландия за присъединяване към НАТО

Като вицепрезидент на САЩ Байдън няколко пъти е идвал да почива на острова. Миналата година плановете му за лятната отпуска бяха нарушени заради ситуацията в Афганистан, гласувания в Конгреса и пандемията от COVID-19. Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обикновено прекарва почивните си дни в град Рехобот Бийч, щата Делауер, също на атлантическото крайбрежие. По време на сегашната му ваканция в Белия дом ще има строително-ремонтни работи.

Летните отпуски на американските президенти са стара традиция. Така, например, 43-тият президент на САЩ Джордж Буш-младши се отправяше към ранчото си в Тексас, а неговият наследник на поста Барак Обама играеше голф на остров Мартас Винярд, край атлантическото крайбрежие в Масачузетс. Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп заминаваше за частния си голф клуб в щата Ню Джърси, припомня БТА.

Стопанинът на Белия дом не е освободен от задълженията си дори когато е в отпуска: той продължава да се консултира със своите съветници и всеки ден изслушва брифинги за националната сигурност.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1318 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Илко

2022.08.11 | 14:12

5
Ще ходи да вари ракия

2022.08.11 | 11:49

4
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ
ТИ КВА

2022.08.11 | 10:53

3
ДА ПОЧЕРПИШ! РАЗМИНА ТИ СЕ ПЕНСИОНИРАНЕТО :)
Гост

2022.08.11 | 10:51

2
Крайно време му е на дедо да излезе на доживотна пенсия и всички да си отдъхнат най после
Гост

2022.08.11 | 10:51

1
Крайно време му е на дедо да излезе на доживотна пенсия и всички да си отдъхнат най после

Добави коментар

Водещи новини