Садят над 1 милиарда дървета в САЩ

  • 26 юли 2022 07:28

  • 995
  • 0
Садят над 1 милиарда дървета в САЩ
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Администрацията на президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви, че ще посади над 1 милиарда дървета на милионите хектари площи, които са били изпепелени от пожари или са били опустошени по време на смъртоносни свлачища в западната част на страната, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Много от горите се възраждат след пожари по естествен път, но ако пламъците са били прекалено интензивни, те могат да оставят зад себе си опустошителен пейзаж, който да продължи да съществува в този си вид десетилетия наред, преди дърветата отново да се появят там.

Миналата година Конгресът на САЩ прие закон, който разпореди Службата за горите да засади 1,2 милиарда дървета през следващото десетилетие, а през април Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в нареди на същата агенция да направи така, че горите да станат по-устойчиви в един по-горещ свят.

През настоящата година пожари изпепелиха 5,6 милиона акра в САЩ, като по този начин 2022 г. е напът да изравни или подобри рекорда от 2015 г., когато пожари изпепелиха 10,1 милиона акра гори.

Последвайте канала на

Десислава Станева
995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини