Разузнаването на САЩ: Путин иска по-голямата част от Украйна

  • 29 юни 2022 22:23

  • 5196
  • 5
Разузнаването на САЩ: Путин иска по-голямата част от Украйна
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир Путин все още иска да превземе по-голямата част от Украйна, заяви днес директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6632

На конференция, организирана от американското министерство на търговията, най-високопоставеният представител на американското разузнаване нарече общата картина на войната "доста мрачна".

Доклад на ООН показва мащабите на цивилните жертви на руската инвазия в Украйна

"Продължаваме да бъдем в позиция, от която гледаме на президента Путин и мислим, че на практика той има същите политически цели както и преди, тоест да превземе по-голямата част от Украйна", каза Хейнс.

Тя посочи, че американските разузнавателни агенции виждат три възможни сценария в краткосрочен план. Най-вероятният е ожесточен конфликт, в който руските въоръжени сили постигат постепенен напредък, но не и пробив, към целта на Путин. Другите два сценария предвиждат голям руски пробив и успешно стабилизиране на фронтовите линии от украинска страна едновременно с дребни успехи, може би близо до окупирания от Русия град Херсон и в други райони в Южна Украйна, заяви Хейнс.

Тя каза това в момент, когато руските въоръжени сили напредват постепенно в Донбас, на изток, където превзеха в събота Северодонецк, а сега затягат обръча около неговия брат близнак Лисичанск, на отсрещния бряг на река Северски Донец. Украйна твърди, че контраатакува успешно на юг, като нейната армия настъпва към Херсон.

Мая Йорданова
5196 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.06.30 | 09:29

4
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИИИИИ
Долу мафията!

2022.06.30 | 20:38

5
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.
Мери

2022.06.30 | 07:45

3
Чееее какви гении изводи.
Антигорбачов

2022.06.30 | 07:36

2
Ако наистина има ракети "Сармат", тогава спешно трябва да ги използваме.
Инвалид с инвалидна карта

2022.06.30 | 07:31

1
Ако наистина има ракети "Сармат", тогава спешно трябва да ги използваме!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини