Нови американски санкции срещу Русия засягат златото и военнопромишления ѝ комплекс

  • 28 юни 2022 20:14

  • 2634
  • 8
Нови американски санкции срещу Русия засягат златото и военнопромишления ѝ комплекс
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Съединените щати наложиха нови санкции на още почти 100 руски физически и юридически лица и забраниха вноса на новопроизведено руско злато, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на американското финансово министерство. С този ход Белият дом увеличава натиска върху Русия след предприетата от нея инвазия в Украйна, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Американското финансово министерство посочва, че е наложило санкции на още 70 юридически лица, много от които - с решаващо значение за руския военнопромишлен комплекс, както и на 29 физически лица. Така американската администрация се опитва да попречи на способността на Русия да разработва оръжия и технологии, използвани във войната в Украйна.

"Насочването към отбранителната индустрия на Русия ще намали способностите на (руския президент Владимир) Путин и допълнително ще попречи на войната му срещу Украйна, която вече страда от нисък морал, нарушени вериги за доставки и логистични провали", посочва американският финансов министър Джанет Йелън в изявлението.

Предприетите стъпки налагат нови санкции на "Ростех" - руския държавен авиокосмически и отбранителен конгломерат. Американското министерство също така съобщи, че под "шапката" на "Ростех" се включват повече от 800 юридически лица в широк спектър от сектори, както и че всички дружества, в които "Ростех" притежава 50 или повече процента попадат в обхвата на санкциите. 

САЩ следят всички опити за заобикаляне на санкциите от страна на Русия

Санкциите също така засягат и вноса на злато с руски произход, с изключение на златото, което се е намирало извън Русия преди днешна дата. Златото представлява най-голямата неенергийна суровина, която се изнася от страната. 

Златото е ключов актив за руската централна банка, която поради наложените западни санкции изпитва ограничения пред достъпа си до някои от чуждестранните си активи. 

Русия произвежда около 10 на сто от златото, добито в световен мащаб за година.

Константин Тодоров
2634 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.06.29 | 09:26

8
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУРВИИИ
Еми...

2022.06.28 | 20:24

2
за митрофановна и отпътуващите руски шпиони и за цялата руска педерация, която подкрепя войната. ехай нахуй, навсегда. youtube.com/watch?v=VVkwoY6dQFo
Еми…

2022.06.28 | 22:27

7
Пидирасчето усраинско пак се изсра. Нахуй бляд! Уркистан е кратен на усраиснки джендър такъв!
генерал от службата за външно разузнаване

2022.06.28 | 20:42

5
Вчера бе предотвратен опит за самоубийство на дмитрий медведев -Жалкия. В състояние на алкохолно опиянение, до което той често се докарва, г-н Медведев е бил разоръжен. На масата до него е намерено писмо, в което той обвинява за смъртта си войната с Украйна и тези, които я водят - путлер, патрушев, бортников и сечин. путлер наредил да се откара Жалкия в отрезвител и да не му се дава да пие алкохол.
генерал от службата за външно разузнаване

2022.06.28 | 20:43

6
повече подробности тук - t.me/generalsvr/942
кадиров

2022.06.28 | 20:33

3
западащия западен свят воден от краварите не разбраха че БРИКС вече не се интересува от тях и техните санкции,не само че ги унищожаваме икономически ами бихме ги смазали и военно ама те са насрани да пратят войска и да спасят нацистите в укрия за които са толкова загрижени

2022.06.28 | 20:39

4
Здрасти, кypвенце рашистко, рашистан реве за "гнилия запад" още от 1841, а западът още гние и все като мушмулата, колкото по-гнил, толкова повече го харесват. От окопите ли пишеш, военносмазвачо? Май единственото, което смазваш е задника за задна прашка.
илон

2022.06.28 | 20:21

1
Путин се напикава здраво в леглото всяка вечер

Добави коментар

Водещи новини