Хиляди отменени полети в САЩ само за два дни

  • 18 юни 2022 07:51

  • 3699
  • 2
Хиляди отменени полети в САЩ само за два дни
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Американските авиокомпании отмениха вчера за втори пореден ден огромен брой полети. Причина за това станаха бури и огромният пътникопоток от хора, заминаващи на лятна почивка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Само до вчера следобед в източните части на САЩ бяха отменени над 1100 полета, след като предишния ден бяха отменени 1700.

Най-много неизлетели самолети имаше на летищата Шарлът в Северна Каролина, Ла Гуардия и Нюарк Либърти в района на Ню Йорк и Националното летище "Рейгън" във Вашингтон.

Френските кабинни екипажи на "Райънеър" стачкуват, отменени са над 40 полета

Американският транспортен министър Пит Бутиджидж имаше видеоконферентна среща с ръководители на компании от бранша, за да набележат мерки за нормализиране на ситуацията преди предстоящия национален празник на САЩ 4 юли, но и през останалата част от лятото. Обсъдени бяха и стъпки за подобряване на условията за настаняване на пътници, които са се оказали блокирани по летищата заради отменени полети.

От началото на юни проверка за сигурност по американските аерогари са преминавали средно по над 2,2 милиона пътници на ден. Това е с 22% в сравнение с преди година, но все още е с 13% под равнищата отпреди пандемията.

Калина Христова
3699 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Каубоя

2022.06.20 | 05:14

2
ЛАПАЙ БАХУРА !!!

2022.06.18 | 09:28

1
ЧЕСТИТ ВИ СОФИЯ-ПРАЙД КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини