Скандал с Доналд Тръмп в САЩ

  • 10 юни 2022 12:27

  • 2525
  • 2
Скандал с Доналд Тръмп в САЩ
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Доналд Тръмп е "разпалил пламъка" на нападението над Капитолия на 6 януари миналата година в "опит за преврат". Това обяви републиканката Лиз Чейни от Специалната комисия за разследване на атаката, цитирана от Би Ти Ви. Срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп са повдигнати обвинения за опит за преврат, свързани с щурма в Капитолия от 6 януари 2021 г.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 188

"Тези, които нахлуха в нашата столица и се бориха с органите на реда в продължение на часове, бяха мотивирани от това, което им беше казал президентът Тръмп - че изборите са откраднати и че той е законният президент. Президентът Тръмп свика тълпата, събра я и запали пламъка на тази атака", заяви Лиз Чейни. 

По думите ѝ на сутринта на 6 януари намерението на президента Доналд Тръмп е било да остане президент на Съединените щати. 

Камарата на представителите на САЩ гласува за създаването на комисия, която да разследва щурма в Капитолия

Комисията на Камарата на представителите се опитва да докаже, че бунтът е бил планиран като атака срещу демокрацията, предаде Ройтерс. През януари 2021 г. привърженици на бившия президент нахлуха в сградата на Капитолия. Мотив за това беше недоказаното твърдение, че изборите за държавен глава са били опорочени и фалшифицирани.

Теодора Павлова
2525 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.11 | 09:36

1
СМЪРТ ЗА КРАВАРСКИТЕ КУУУУУРВИИИИИ

2022.06.11 | 11:12

2
най хубавата кочина е на пияните ватенки

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини