Полицай застреля мъж, опитал се да проникне в училище в Алабама

  • 10 юни 2022 06:17

  • 1360
  • 1
Полицай застреля мъж, опитал се да проникне в училище в Алабама
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Полицай застреля мъж, който се опитал да влезе в начално училище в Алабама, където се провеждала лятна програма, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

„Потенциален нарушител" отишъл до няколко врати, опитвайки се да влезе в началното училище "Уолнът парк", където се е провеждала лятна програма за ограмотяване на 34 деца. Всички външни врати били заключени и директорката се е свързала с отговарящия за училищата Тони Редик, когато разбрала какво се случва, каза той пред репортери.

Полицай се сблъскал с лице, което се е опитало да проникне в маркиран полицейски автомобил в Рейнбоу Сити в близост до училището, се казва в изявление на Агенцията за правоприлагане на Алабама.

Трима загинали и 14 ранени при стрелба в Тенеси

Още служители от полицейското управление в Гадсдън се появили, за да окажат помощ, се казва в изявлението.

Лицето е било простреляно смъртоносно, след като оказало съпротива и се е опитало да отнеме пистолета на служителя, съобщи агенцията.

В изявлението, в което не се споменава за опит за влизане в училището, не се посочва колко изстрела са били произведени и от кого.

Щатът идентифицира застреляния мъж като Робърт Тайлър Уайт, на 32 години, от Бънливил, Северна Каролина. Длъжностните лица не знаят дали мъжът „просто е минавал“ или нещо друго, каза Редик.

Властите не съобщиха веднага подробности, включително дали Уайт е бил въоръжен или защо може да се е опитвал да влезе в училището или в патрулната кола.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.10 | 09:20

1
ВЧЕРА БЯХА ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ ДВАМА БРИТАНСКИ ТЕРОРИСТИ И ЕДИН МАРОКАНЕЦ.СЛАВА НА ДНР!

Добави коментар

Водещи новини