Силна буря връхлетя Флорида

  • 05 юни 2022 06:26

  • 1826
  • 2
Силна буря връхлетя Флорида
© Getty Images (архив)

Части от Южна Флорида са обхванати от силни дъждове и наводнения заради преминаването на буря там, предаде Асошиейтед прес.

Стихията е всъщност отслабналата до буреносна система тропическа буря Агата, формирала се в Тихия океан. Тя връхлетя преди броени дни Мексико и отне живота на няколко души там. След като прекоси страната, Агата премина и през Куба, където загинаха трима души, а десетки къщи в Хавана бяха повредени. В някои райони електроподаването бе преустановено.

Ураганът Агата постави майски рекорд

Сега властите на Маями предупреждават шофьорите да не излизат, тъй като улиците на града са наводнени и колите могат да затънат, информира БТА.

Ако бурята нарасне до тропическа, то тя ще получи отново име. Но тъй като се е преместила от Тихия океан в Атлантическия името ѝ ще стане от Агата на Алекс. С това име започва списъкът с имена на ураганите в Атлантическия океан, изработен от метеоролгичните служби за 2022 г. Агата пък беше първото име в списъка със стихиите през тази година в Тихия океан.

Сега бурята се намира на 185 километра североизточно от Форт Пиърс във Флорида. Тя се движи на североизток със скорост от 30 километра в час. За цялото крайбрежие на щата е издадено предупреждение за буря. Подобно предупреждение е издадено и за Бермудите. Ветровете на бурята са със скорост от 65 километра в час.

Последвайте канала на

1826 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.05 | 09:44

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИИИ

2022.06.05 | 07:40

1
Поне ще си имат вода... Хахахах

Добави коментар

Водещи новини