Джо Байдън: Не се стремим към война между НАТО и Русия

  • 01 юни 2022 08:07

  • 1195
  • 23
Джо Байдън: Не се стремим към война между НАТО и Русия
© Getty Images

Не се стремим към война между НАТО и Русия, посочва американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в статия за "Ню Йорк таймс". Намирам действията на руския държавен глава Владимир Путин за ужасяващи, но Съединените щати няма да се опитват да го свалят от власт, допълва той.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14034

"Докато Съединените щати или съюзниците ни не бъдат нападнати, няма да бъдем директно включени в конфликта нито чрез изпращането на американски военни части в Украйна, нито чрез атакуване на руските сили", уточнява Байдън. - "Не окуражаваме, нито помагаме на Украйна да извършва атаки извън нейните граници". Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в пише, че е взел решение за предоставяне на украинците по-съвършени ракетни системи, които ще им позволят по-прецизно да поразяват цели на бойното поле, вътре в Украйна.

Относно ядрените оръжия президентът на Съединените щати посочва, че за момента не се наблюдават признаци, че Русия възнамерява да използва подобни оръжия в Украйна.

"Не искаме продължителна война само за да причиним болка на Русия", заявява още американският държавен глава.

Байдън допълва, че Вашингтон ще продължи да си сътрудничи с партньорите си за санкциите срещу Русия, които са най-тежките, налагани някога на голяма икономика.

Според него преговорите на Киев с Москва са в застой, защото Русия иска да поеме контрол на възможно най-голяма част от Украйна. Няма да притискам украинското правителство да направи каквито и да било териториални отстъпки, подчертава американският президент и допълва, че целта на Америка е да види демократична, независима и суверенна Украйна, която може да се защитава от бъдеща агресия.

Украйна ще получи американска високомобилна артилерийска ракетна система , която е прецизно оръжие със сателитно насочване. То  носи приблизително същата експлозивна сила като 500-килограмова бомба. Усъвършенстваните  оръжия трябва да позволят  на Украйна да се бие на бойното поле и в същото време да бъде в силна позиция на масата за преговори, заявява американския президент .

Най-новият пакет оръжия ще включва още противотанкови ракети, артилерийски снаряди, хеликоптери, радари и боеприпаси, допълва БНР.

САЩ ще предоставят ракетни системи на Украйна

От администрацията  подчертават, че най-модерните оръжия, които ще бъдат предоставени на украинците са обещани само след  уверения от  страна на лидерите на Украйна, че те няма да бъдат използвани  срещу цели на руска територия.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1195 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2022.06.01 | 15:21

23
Пече се огромен конфликт... Направо ще си ги изстрелят срещу руснаците и гледай трета световна. Накрая рестарт, дали ще е за добро или не едва ли ще видим.
Джо Байдън!

2022.06.01 | 15:17

22
Не се стремим към война между НАТО и Русия...!Просто се стремим към война с Русия,до последният Украинец ..!Амчи тъй де...!Кога сме водили война на наша територия и с наши загиващи воини....!Абсурд...!

2022.06.01 | 11:49

21
Рашистан да го духа!
ИСТИНИ И ПРИЧИНИ

2022.06.01 | 11:40

20
Трябва да вземем предвид реалностите на света“, каза Ларуш. „Първо, ние не се занимаваме с конфликт Изток-Запад – това е различна позиция. Не това е проблемът. Това е изкуствено. Това, което има, е опит за поддържане на империя. Империята е съществувала. Ние нямаме национални държави. Ние казваме национални държави, че националните държави преговарят, но това не е начинът, по който се управлява светът. Светът се управлява от финансови сили, система, която съществуваше в Европа, която се управлява от британците от години. И все още го управляват. Те все още го координират. Това е твой проблем. Въпросът е да се създаде отново на тази планета правото на нациите да имат истински суверенитет.” Ларуш продължи: „Трябва да признаете, че зад цялото това нещо стои играч. Играят се нациите. Конфликтът не е само между народите. Конфликтът е между имперската сила, която седи в Лондон или е съсредоточена в Лондон, която все още контролира голяма част от света. И ако не нарушиш тази сила, ако не я нарушиш, ще получиш Ада... Погледни напред към бъдещето, към нещата, които трябва да правим. Но разбийте силата, която е съсредоточена точно в Лондон! В противен случай, ако не го направите, ще получите ада на тази планета и всичките ви преговори не струват нищо.
Ukrainas 555

2022.06.01 | 08:53

13
Aмерика е велика страна и много богата, всяка атака срещо нея бибило чисто самоубийство. Тръгнеш ли срещи тях ще изгубиш, американските войници са машини за убиване не се страхуват като руските лаинари които пълзят в калта с насрани гащи. Да неговорим че всяка агресия към Америка узначава заличаване на врага и разгром. Затова Русия не иска да води воина с Америка защото Русия ще бъде заличена от лицето на земята, ако Путин ги нападне това означава смъртна присъда за Путин и неговата Русия, ще бъдат заличени.

2022.06.01 | 11:20

19
GLUPOSTI!!!

2022.06.01 | 09:25

16
Добре ти е промил холивуд мозъка! В действителност армията им е боклук!
Гербокуец

2022.06.01 | 11:04

18
Да, щото ще ни излезе скъпо. Така ни е по добре, въоръжаваме украинските, славянски войни, а те да си се трепат!
ТЕБЪ

2022.06.01 | 09:26

17
НИЩО ЛИЧНО, ПРОСТО БИЗНЕС !
Извод за България

2022.06.01 | 09:25

15
Само собствено термоядрено оръжие и собствен носител гарантира националната безопасност.
ТЕБЪ

2022.06.01 | 09:24

14
ВЯРВАМЕ В ТЕБЪ !

2022.06.01 | 08:45

12
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини