Канадското правителство затяга контрола върху огнестрелните оръжия

  • 31 май 2022 06:16

  • 853
  • 2
Канадското правителство затяга контрола върху огнестрелните оръжия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо вчера въведе законови норми, които силно ще ограничат вноса, купуването или продажбата на огнестрелни оръжия, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

Правителството каза, че законопроектът също така ще позволи отнемане на разрешителните за оръжие на хора, участващи в актове на домашно насилие или престъпен тормоз. 

Правителството също така планира да се бори с контрабандата и трафика на оръжие чрез увеличаване на наказателните санкции, предоставяне на повече инструменти за разследване на престъпления с огнестрелни оръжия и засилване на мерките по границите. Законопроектът ще създаде нов закон, който позволява на съдилищата да изискват хората, считани за опасност за самите себе си или за другите, да предадат огнестрелните си оръжия на полицията. 

Канада ще разположи генерал и щабни офицери в Латвия за новата бойна част на НАТО

Властите също така ще изискват пълнителите за пушки да бъдат променени за постоянно, така че никога да не могат да съдържат повече от пет патрона, и ще забранят продажбата и прехвърлянето на пълнители с голям капацитет.

Трюдо отдавна планира да приеме по-строги закони за оръжията, но въвеждането на новия потенциален закон идва след масови стрелби този месец в Ювалди, Тексас и Бъфало, Ню Йорк.

Теодора Александрова
853 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.31 | 09:37

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИИ
ЖалкиНищожества

2022.05.31 | 07:32

1
Вземете си обратно харвардската Сороспия!

Добави коментар

Водещи новини