Срещу началника на училищната полиция на Ювалди в Тексас бяха отправени обвинения за начина на справяне със стрелбата

  • 28 май 2022 13:19

  • 1017
  • 0
Срещу началника на училищната полиция на Ювалди в Тексас бяха отправени обвинения за начина на справяне със стрелбата
© Getty Images/Guliver (архив)

Срещу началника на училищната полицията на Ювалди бяха отправени обвинения, че не е изпратил служители по-бързо, за да спрат стрелеца, който уби 19 деца и двама учители в тексаско училище, предаде Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че училищната полицейска служба обикновено се занимава с изграждане на връзки с учениците и от време на време реагира на сбивания.

Подготовката за масови стрелби е малка част от това, с което полицейските служители на училищната полиция се занимават, но местни експерти казаха, че подготовката на служителите, зачислени към училищата в Тексас - включително задължителна подготовка за справяне с активен стрелец - им предоставя най-солидната възможна основа. "Тактическата, концептуална нагласа определено я има в Тексас", каза Джо МакКена, заместник-управител на училищния район Комал в Тексас и бивш заместник-директор на щатския център по безопасност на училищата.

Стрелецът е бил в сградата на училището в Тексас повече от час, преди да бъде ликвидиран от полицията

След началото на нападението на стрелеца във вторник, докато ученици се обаждали на телефон 911, полицаите са чакали повече от час, преди да щурмуват класната стая, след като последвали стрелеца в сградата. Началникът на училищната полиция Пийт Аредондо решил, че полицаите трябва да изчакат, тъй като смятал, че стрелецът се е барикадирал в съседни класни стаи и децата вече не били изложени на риск, казаха служители вчера.

"Това беше погрешното решение", каза на пресконференция вчера Стивън МакКроу, началникът на Департамента за обществена безопасност на Тексас.

Радина Лазарова
1017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини