Републиканците в Сената на САЩ блокираха законопроект, свързан с вътрешния тероризъм

  • 27 май 2022 09:51

  • 343
  • 4
Републиканците в Сената на САЩ блокираха законопроект, свързан с вътрешния тероризъм
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Първият опит на американската Демократическа партия да реагира на масовите стрелби в Бъфало и Ювалди се провали вчера в Сената на САЩ, след като републиканците блокираха законопроект, свързан с вътрешния тероризъм, предаде Асошиейтед прес.

Лидерът на мнозинството в Сената, Чък Шумър от Демократическата партия, се опита да убеди републиканците да подкрепят законопроекта, одобрен бързо от Камарата на представителите миналата седмица след масовите стрелби в Бъфало и в  щата Южна Каролина, които бяха насочени срещу цветнокожи хора.

Очакванията на демократите бяха законопроектът да стане повод за обсъждане на трудни въпроси, свързани с престъпленията, извършени от омраза, и с контрола върху огнестрелните оръжия.

Сенаторите обаче гласуваха по партийна линия, като финалният резултат от гласуването е 47 гласа "за" срещу 47 гласа "против". По този начин законопроектът не събира необходимата подкрепа от 60 гласа, с която да се превърне в действащо законодателство. Всички републиканци гласуваха "против", отбелязва АП.

Начинът, по който гласуваха сенаторите, създава сериозни съмнения дали е възможен диалог между демократите и републиканците по въпросите, свързани с контрола върху огнестрелните оръжия, посочва също агенцията.

Стрелбата в училище, убити са 19 деца и двама възрастни

Фактът, че законопроектът не събра необходимата подкрепа в Сената, и то само два дни след масовата стрелба в училище в Тексас, при която загинаха 19 деца и двама учители, е ярка илюстрация на систематичната невъзможност на Конгреса да приеме законодателство, спомагащо за ограничаване на насилието с огнестрелни оръжия в САЩ, коментира АП.  

Калина Христова
343 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.05.27 | 10:38

4
ЯЖТЕ МИ ХУЯЯЯЯ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ

2022.05.27 | 10:04

1
Нация от свободни хора, а не от правителствено контролирано народонаселение. Там хората се борят и отстояват свободата си, не като вас, които се чудите коя буза да подадете за ваксинация към еврочиновниците.

2022.05.27 | 10:26

3
борбата продължава, комунделският законопроект не е приет

2022.05.27 | 10:17

2
Я пак ? Статията показва точно обратното - липса на каквато и да е свобода и решения за хората ЗАРАДИ 2-те вечни там партии.

Добави коментар

Водещи новини