Проучване: Рейтингът на Байдън спадна до най-ниското ниво през мандата му

  • 20 май 2022 17:23

  • 918
  • 4
Проучване: Рейтингът на Байдън спадна до най-ниското ниво през мандата му
© getty images

Рейтингът на президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е спаднал до най-ниското ниво през мандата му и песимизмът сред членовете на собствената му Демократическа партия се задълбочава, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от социологическо проучване.

Само 39% от пълнолетните американци одобряват представянето на Байдън като президент, показва проучване на Асошиейтед прес и Националния център за изследване на общественото мнение, а това представлява спад в сравнение с вече негативния негов рейтинг, измерен миналия месец.

Като цяло само около двама от всеки 10 пълнолетни казват, че САЩ са поели в правилната посока или че икономиката е добра - в сравнение с около трима от всеки 10 преди месец.

Спадът на одобрението е концентриран сред поддръжниците на демократите и само 33% от запитаните, подкрепящи партията на президента, казват, че страната е поела в правилната посока - в сравнение с 49% през април.

Особено тревожно за Байдън преди междинните избори в САЩ е, че одобрението му сред демократите е 73%, което представлява значителен спад в сравнение с началото на неговия мандат, когато то никога не спадаше под 82%.

Проучването отразява широкоразпространено недоволство в страната, предизвикано от множеството предизвикателства, пред които тя е изправена - от инфлацията, насилието с огнестрелни оръжия и внезапния недостиг на бебешки храни до продължаващата пандемия.

Като цяло две трети от американците не одобряват начина, по който Байдън управлява икономиката.

Тази оценка до голяма степен не се е променила през последните няколко месеца, въпреки че се е повишила леко в сравнение с първите два месеца на годината. Но има и признаци, че недоволството от Байдън и икономиката се е задълбочило.

Само 18% от американците казват, че политиките на Байдън са помогнали повече, отколкото са навредили на икономиката, в сравнение с 24% през март. Петдесет и един процента казват, че те повече са навредили, отколкото са помогнали, а 30 процента не могат да преценят.

Байдън: Инфлацията е най-големият ми приоритет

Процентът на демократите, които казват, че политиките на Байдън повече са помогнали, е спаднал от 45 на 37%, въпреки че само 18% казват, че повече са навредили. Четиридесет и четири процента не могат да преценят.

Само 38% от анкетираните подкрепят миграционната политика на Байдън, а 45% одобряват как той се справя с отношенията с Русия.

Само 21% от анкетираните за новото проучване американци казват, че имат "силна увереност", че Байдън ще се справи със ситуацията в Украйна; 39% казват, че имат известна увереност, а други 39% казват, че почти му нямат доверие.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
918 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
СПРЕТЕ!

2022.05.21 | 14:27

4
Администрацията на Байдън удвоява своя военен дневен ред към Русия. Това е невероятно безотговорен и запалителен ход на Вашингтон и неговите трансатлантически съюзници в Европа, който тласка конфликта с Русия към всеобхватна война. Това неизбежно би означавало световна война, включваща ядрени оръжия, която от своя страна може да доведе до унищожаване на цялата планета.

2022.05.21 | 09:36

3
АМЕРИКАНСКИ НАЕМНИК ОТ ЧУЖДЕСТРАННИЯ ЛЕГИОН СПАСИЛ СЕ ОТ ДОНБАС-КОГАТО РУСКАТА АРМИЯ АТАКУВА СЕ ОТВОРИХА ВРАТИТЕ НА АДА.НИКОГА ПОВЕЧЕ!
Българ

2022.05.20 | 18:24

2
И хората вместо да се изправят като един във всички държави и да избесят всички управляващи които докараха умишленно инфалцията пак чакат докато станем като преди 100 г. тотален колапс на икономиките и международна война!
плевен

2022.05.20 | 17:53

1
този изкуфял памперс вкара ес в капана

Добави коментар

Водещи новини