Създателят на закона "Магнитски": Срещу санкционираните има сериозни доказателства

  • 15 май 2022 21:41

  • 2245
  • 1
Създателят на закона "Магнитски": Срещу санкционираните има сериозни доказателства
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Срещу хората, санкционирани по закона "Магнитски", има сериозни документални доказателства за корупция или нарушаване на правата на човека и българският съд няма отношение към този казус. Това заяви в "Говори сега" пред Симеон Гаспаров създателя на антикорупционния закон - Магнитски - американския бизнесмен Бил Браудър.

"За тези лица, които са включени в списъка, е пределно ясно, че са виновни за това, в което са обвинени. Ако смятат, че са невинни, имат пълно право да се явят в американски съд и да съдят правителството на САЩ. Не вярвам, че някое от тези лица е съдило правителството в американски съд. Те могат да обикалят България и да твърдят, че са невинни, но ако наистина са такива, следва да се явят с доказателства в съда и това да бъде решено от американския съд. Българският съд няма нищо общо с това." - каза Браудър.

Законът "Магнитски" е най-мащабно прилаган в България, заяви Петков в отговор на въпрос на ДПС

Той разказа за новата си книга - "Обезпечителна заповед", която разказва за усилията да се проследи хода на парите в държава като Русия.

"Сергей Магнитски, моят руски адвокат, разкри престъпление, което изложи и след това беше убит. И "Обезпечителна заповед" ни превежда през всички разследвания, които проведохме и накрая установихме, че част от парите са отишли при самия Владимир Путин." - разказва Бил Браудър.

Неговата прогноза е, че войната в Украйна ще продължи още 8 години.

Теодора Павлова
2245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.16 | 09:40

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини