Две журналистки са били убити в Мексико

  • 10 май 2022 07:41

  • 1270
  • 0
Две журналистки са били убити в Мексико
© Getty Images/Guliver (архив)

Две журналистки са били застреляни в мексиканския щат Веракрус вчера, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на местната прокуратура.

Прокуратурата на щата Веракрус написа в свое съобщение в "Туитър", че разследва убийствата на Йесения Молинедо Фалкони и Шийла Йохана Гарсия Оливера, съответно директорка и репортерка от новинарския сайт "Вераз". Това са десетото и единадесетото убийства на журналисти в Мексико тази година.

Осми журналист бе убит в Мексико от началото на годината

По информация от Държавната комисия за внимание към и защита на журналистите двете жени са били нападнати пред магазин за хранителни стоки. "Ние осъждаме тази атака срещу журналистическата професия във Веракрус, подлагаме я на бърз мониторинг и отворихме разследване", заяви комисията.

Убийствата се случиха на фона на убийството миналата седмица на друг журналист в щата Синалоа. Миналата седмица местната прокуратура съобщи, че тялото на Енрике Рамирес Рамос е било открито на черен път близо до сметище. Тялото е било увито в черна пластмаса и журналистът е бил убит с множество удари в главата, предаде БТА.

Главоломното темпо на убийствата тази година направи Мексико една от най-опасните страни за журналисти, която не е зона на военни действия, отбелязва АП.

Радина Лазарова
1270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини