Жалбата на Тръмп заради забраната му в Туитър бе отхвърлена

  • 07 май 2022 07:14

  • 819
  • 1
Жалбата на Тръмп заради забраната му в Туитър бе отхвърлена
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския срещу Туитър, който го изхвърли от социалната мрежа заради подстрекаване към насилие през януари 2021 г., предадоха световните агенции.

Милиардерът-републиканец обвинява Туитър, че цензурира хората и нарушава правото им на свобода на словото, гарантирано в Конституцията на САЩ. Но според съдията Джеймс Донато Туитър е частна компания и първата поправка на Конституцията не се касае за нея, а само за рестрикции върху свободата на словото, налагани от правителството.

Регламентът на платформата Туитър ѝ дава правото да действа, както прецени за правилно независимо от акаунта или от съдържанието, или мотива, а дори и може и без мотив, допълни съдията, цитиран от БТА.

Доналд Тръмп обяви, че създава собствена социална мрежа

На Тръмп бе забранен достъп до големите мрежи (Туитър, Фейсбук и ЮТюб) след щурма на негови привърженици в Конгреса на 6 януари 2021 г. Той е обвиняван, че го е насърчил.

Преди да бъде изгонен от Туитър Тръмп имаше там около 89 милиона абонати. Той се обръщаше към тях всеки ден.

Същевременно по време на митинг в Пенсилвания Тръмп заяви, че действаща администрация си няма и понятие как правилно да говори с Владимир Путин, а просто "говори неправилни неща в неподходящо време".

Последвайте канала на

Владимир Василев
819 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лора

2022.05.07 | 15:58

1
Прям и честен. Няма място такъв човек в съвременния свят на подлост и двуличие.

Добави коментар

Водещи новини