САЩ смятат, че руските тайни служби стоят зад нападението срещу журналиста Дмитрий Муратов

  • 29 април 2022 07:22

  • 764
  • 2
САЩ смятат, че руските тайни служби стоят зад нападението срещу журналиста Дмитрий Муратов
© Телеграм
Слушай новината Слушай новината

Агенти на руските тайни служби стоят зад химическата атака по-рано този месец срещу критичния към Кремъл журналист Дмитрий Муратов, писаха снощи "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост", цитирани от Ройтерс.

Двата вестника се позовават на източници от американски разузнавателни агенции, според които нападението срещу нобеловия лауреат за мир, станало на 8 април във влак от Москва за град Самара, е подготвено от служители на руското разузнаване.

Руски нобелов лауреат дарява медала си в помощ на бежанците от Украйна

Тогава Муратов, който е главен редактор на "Новая газета", разказа, че докато пътувал, някакъв човек го залял с червена ацетонова боя и му казал: "това е за теб от нашите момчета". Журналистът публикува снимки на своето лице, гърди и ръце, покрити с боята, която по думите му е обгорила очите му.

Преди този инцидент редакцията на "Новая газета" бе обявила, че вестникът прекратява да излиза онлайн и на хартия заради предупреждения на руските власти, че нарушава новото медийно законодателство, свързано с войната в Украйна, която Русия нарича "специална военна операция". След това журналисти от медиата казаха, че стартират от чужбина нова проект под името "Новая газета Европа".

Калина Христова
764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.29 | 11:27

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
Емил Стефанов

2022.04.29 | 07:42

1
Поредният майкопродавец готов на всичко за някоя и друга фашистка пара...

Добави коментар

Водещи новини