Сенаторите републиканци в САЩ се обявиха против нова ядрена сделка с Иран

  • 15 март 2022 10:15

  • 1275
  • 1
Сенаторите републиканци в САЩ се обявиха против нова ядрена сделка с Иран
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Четиридесет и девет от 50-те републиканци в Сената на САЩ обявиха днес, че няма да подкрепят очертаващата се нова ядрена сделка между Иран и световните сили, предадоха агенциите Ройтерс и БТА.

Законодателите казват, че ще направят всичко по силите си да попречат на споразумение, което не "блокира изцяло" възможностите на Иран да се сдобие с ядрено оръжие, не възпира програмата му за балистични ракети и не се противопоставя на "подкрепата на Иран за тероризма".

Идните седмици Джо Байдън може да посети Европа

Нито един републиканец не гласува за ядрената сделка с Иран от 2015 г., сключена през мандата на Барак Обама, а тогава и неколцина демократи се обявиха против. Конгресът има правомощията да поднови споразумението от 2015 г., но едва ли ще може да блокира новото, след като не стори това преди седем години, когато републиканците контролираха Конгреса. Сега демократите имат минимално мнозинство в Камарата на представителите и в Сената, отбеляза Ройтерс.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ф@щ 0бедняват...

2022.03.15 | 13:34

1
единственият начин да п0ддържат к0кошките им щ@стливи е като 0празват дж0ба на други н@ции. явн0 нервите на р@зглезените русн@ци не издърж@т на н@прежениет0, обаче това което не знаят, че ф@щ е устремен да им р@збишка идилийката с или без путин. това, което наистина ги чака на з@пад е в найдобрия случай р@тайство или пр0ституция, така както укр@инки са д0бре д0шли в публичните д0мове да 0бслужват западните дис@билитис на държ@вна издръжка под ф0рмата на рикриейшънъл пр0грами

Добави коментар

Водещи новини