Байдън отхвърли доклад, критикуващ американското изтегляне от Афганистан

  • 11 февруари 2022 09:50

  • 289
  • 2
Байдън отхвърли доклад, критикуващ американското изтегляне от Афганистан
© Getty Images

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в твърдо отхвърли изводите на разсекретен доклад, за който писа в. "Вашингтон пост", и в който американски военни критикуват начина, по който Белият дом е управлявал американското изтегляне от Афганистан, предаде Франс прес.

"Нямаше подходящ момент за изтеглянето от Афганистан", заяви Байдън в интервю за Ен Би Си. После каза, че отхвърля изводите на доклада.

"Вашингтон пост" вчера публикува информация за доклад от вътрешно разследване на американската армия. В 2000 страници има много разговори с военни. Някои от тях упрекват Белия дом, че е игнорирал предупрежденията на армията и не е насърчил усилията на Пентагона за започване на операции по евакуацията преди падането на Кабул под режима на талибаните. Военните разказват, че е имало хаос в организацията на операциите по евакуация след потока от искания за евакуиране, дошли от различни места, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
289 2

Коментари 2

Добави коментар
тия

2022.02.11 | 11:15

2
тия бягаха кат насрани от авганистан. сега голям го вадят в украйна. войнолюбци

2022.02.11 | 10:20

1
ЧЕ ТО И НЕ БЕШЕ ИЗТЕГЛЯНЕ,А ПАНИЧЕСКО БЯГСТВО

Добави коментар

Водещи новини