Тръмп отнесъл от Белия дом писма от Ким Чен-ун

  • 08 февруари 2022 06:59

  • 776
  • 3
Тръмп отнесъл от Белия дом писма от Ким Чен-ун
© Getty Images/Guliver (архив)

При напускането си на Белия дом Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е отнесъл със себе си писма на Барак Обама и на севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Наложило се е Националният архив да отиде и да ги прибере чак във Флорида, където Тръмп има резиденция, предаде Франс прес.

В края на мандата си всеки президент трябва да предаде всички имейли, писма и други работни документи на Националния архив, който трябва да ги съхранява.

Китай призова САЩ да проявят повече гъвкавост, ако искат пробив във връзка със Северна Корея

Но при напускането на Белия дом републиканецът решил да отнесе със себе си няколко кашона. В тях имало и подаръци от чужди лидери, писмо от Барак Обама и няколко писма, написани от Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Всички тези неща е трябвало да бъдат предадени на държавата.

През януари Националният архив е организирал връщането на 15 кашона с президентски документи от имението на Тръмп във Флорида към Вашингтон. Някои документи обаче остават неоткриваеми.

Миналата седмица Националният архив съобщи, че Тръмп имал навика да къса работни документи, което противоречи на закон, датиращ от 1978 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
776 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.08 | 08:56

3
Само затвор за измяна
ужас

2022.02.08 | 08:41

1
Дано американците проявят разум и изберат на следващите избори Тръмп оли някой от неговата пария.В никакъв случай Байдън или Хилари.Те ще запалят света.

2022.02.08 | 08:45

2
Дано на руснаците някога им дойде акъла и да се отърват от комунистите че иначе ги очаква вечна мизерия в кочината.

Добави коментар

Водещи новини