Американска болница отказа трансплантация на сърце, пациентът не бил имунизиран срещу COVID-19

  • 26 януари 2022 14:42

  • 1295
  • 3
Американска болница отказа трансплантация на сърце, пациентът не бил имунизиран срещу COVID-19
© gettyimages

Болница в САЩ отказа трансплантация на сърце, защото пациентът не е имунизиран срещу COVID-19.  От лечебното заведение посочват, че спазват своята политика, а именно - заради недостига на органи искат да се подсигурят, че пациентът, който получава орган, има най-голям шанс за оцеляване. 

31-годишният Ди Джей Фъргюсън има остра нужда от ново сърце, но болница в Бостън го изважда от списъка.

"Моят син е на ръба на смъртта", каза бащата на пациента Дейвид Фъргюсън. 

Присадиха ГМО – сърце от прасе на човек

Бащата на Ди Джей допълва, че ваксината срещу Ковид противоречи на основните принципи на сина му, предаде bgonair.bg. 

От болницата пък са категорични, че ще спазват своята политика. Според лекари, след всяка трансплантация на орган имунната система на пациента е изключително слаба и дори обикновена настинка може да се окаже фатална. Затова реципиентите трябва да бъдат имунизирани. 

"Органите са оскъдни, няма да ги разпределим на някой, който има слаб шанс да живее, когато други, които са ваксинирани, имат по-голям шанс да оцелеят след операцията", заяви д-р Артър Каплан.

А близки на Ди Джей Фъргюсън се притесняват, че може да получи сърдечно възпаление, което е потенциален страничен ефект от ваксинацията срещу коронавирус. Мъжът е в болница от Деня на благодарността. Той страда от наследствен сърдечен проблем, който кара белите му дробове да се пълнят с кръв и течност. Затова единственият му шанс за живот е ново сърце. 

"Моето момче се бори адски смело и има почтеност и принципи, в които наистина вярва, това ме кара да го уважавам още повече", споделя баща му. 

Семейството му се опасява, че той е твърде слаб, за да бъде преместен в друга болница. Мъжът е баща на две деца и очаква трето. Близките му обаче се страхуват, че времето на Ди Джей изтича.

Мая Йорданова
1295 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.26 | 23:58

3
Фалшива новина. Пропаганда от казуален тип.
***

2022.01.26 | 17:06

2
Фашистка нация.

2022.01.26 | 15:38

1
Демокраварска справедливост,ако беше от по тъмните хамериканци да беше с 2 сърца вече....или поне рапъжия, а той ди джей

Добави коментар

Водещи новини