Хиляди на протест срещу задължителната COVID ваксинация във Вашингтон

  • 24 януари 2022 07:37

  • 508
  • 1
Хиляди на протест срещу задължителната COVID ваксинация във Вашингтон
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Няколко хиляди души излязоха по улиците на Вашингтон, за да протестират срещу задължителната ваксинация срещу COVID-19, предаде NOVA. Демонстрантите носеха плакати с надписи „Правете любов, не задължения!”. Протестиращите се обявиха срещу политиката на президента Джо Байдън по отношение имунизацията и маските.

По последни данни - 1/3 от американците твърдят, че въобще не носят маски. До момента починалите с коронавирус в Америка са около 860 000 души. Пандемията нанесе сериозни щети и върху икономиката там.

Многохилядни протести в Брюксел срещу ограниченията заради COVID-19

„Независимо дали е COVID-19  или друго вирусно заболяване, трябва да се концентрираме да предпазим уязвимите, рисковите, възрастните, хората с наднормено тегло, бременните. Против съм задължителната ваксинация за всички и това, че се концентрираме само върху ваксините, като че ли са единственото лечение, което имаме. Няма да излезем от пандемията по този начин. Трябва да използваме всички инструменти, преди всичко профилактика и ранно лечение”, каза д-р Лора Шамбърлан, общопрактикуващ лекар от Чикаго.

Теодора Александрова
508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.24 | 11:45

1
рапърчето къде е да види още една шепа фашисти!

Добави коментар

Водещи новини