ФБР разкри самоличността на нападателя, взел заложници в Тексас

  • 16 януари 2022 21:54

  • 1010
  • 3
ФБР разкри самоличността на нападателя, взел заложници в Тексас
©
Слушай новината Слушай новината

Американските власти започнаха днес разследване на британския гражданин, взел заложници в синагогата в град Коливил в щата Тексас, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Британската посланичка във Вашингтон Карън Пиърс заяви в Туитър, че Лондон "оказва цялата си подкрепа на американските и тексаските сили на реда".

ФБР съобщи, че нападението е било дело на 44-годишния британец Малик Файсал Акрам. "На този етап няма признаци за участието на друг човек", според изявление на федералната полиция, която обаче уточнява, че нейни следователи продължават да проучват доказателствата в синагогата и разследването продължава.

Заложниците бяха освободени живи и здрави, след намеса на силите на реда. Не е известно дали нападателят е бил ликвидиран от тях, или се е самоубил.

Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас

Президентът на САЩ Джо Байдън изглежда потвърди информацията, че заподозреният е поискал освобождаването на Афия Сидики, осъдена в САЩ на 86 години затвор за опит за убийството на американски военни през 2010 година.

"Това беше свързано с някой, който е в затвора от десет години", заяви Байдън, като подчерта, че нападението е терористичен акт. Той обеща да вземе мерки против антисемитизма и засилването на екстремизма в САЩ.

"Това събитие е брутално припомняне, че антисемитизмът е труден за изкореняване", добави в Туитър израелският премиер Нафтали Бенет. 

Константин Тодоров
1010 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.17 | 07:19

3
Mюсюлманинът независимо с какво гражданство е по света, коли и беси неверниците.

2022.01.17 | 01:49

1
резан британик. ама преди 30 г ревяха че българи и източноевропейци били некачествени, сега хак им е

2022.01.17 | 05:19

2
българи и източноевропейци тогава били некачествени, сега още по-голямо боклук.

Добави коментар

Водещи новини