На митинг Тръмп разкритикува остро "политиците във Вашингтон" и повтори, че е спечелил президентските избори

  • 16 януари 2022 14:03

  • 710
  • 1
На митинг Тръмп разкритикува остро "политиците във Вашингтон" и повтори, че е спечелил президентските избори
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

На митинг на свои привърженици бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разкритикува остро "политиците във Вашингтон" и повтори тезата си, че е спечелил последните президентски избори в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Писна ни политиците във Вашингтон да контролират нашия живот. Писна ни от задълженията", каза Тръмп пред хиляди свои привърженици на митинг в покрайнините на град Флорънс, в югозападния щат Аризона.

Бившият президент на САЩ изрази увереност, че неговата Републиканска партия ще си върне контрола върху Конгреса на междинните избори през ноември, а самият той ще стане отново стопанин на Белия дом през януари 2025 г., печелейки следващите избори за държавен глава през ноември 2024 г.

"Демократите екстремисти искат да превърнат Съединените щати в комунистическа страна", подчерта Тръмп.

Той разкритикува остро всички, които оспорват неговото неподкрепено от никакви доказателства твърдение, че му е била открадната победата на президентските избори през ноември 2020 г. Сред тях е и Дъг Дюси, републиканският губернатор на Аризона.

"Дюси е ужасен, ужасен представител на вашия щат", каза Тръмп.

Социалната мрежа на Доналд Тръмп ще заработи от 21 февруари

Хиляди хора се събраха на широка открита местност, за да подкрепят бившия президент на САЩ. Някои от тях дойдоха няколко дни по-рано от Тексас или чак от Флорида.

На митинга бяха повторени редица от тръмпистките лозунги, включително, че американските медии са предубедени срещу милиардера републиканец и че страната е залята от мигранти.

Тръмп продължава да има голямо влияние върху Републиканската партия. Много нейни представители на изборни длъжности, изразяват подкрепа за често конспиративните тези на бившия президент, за да си осигурят неговата подкрепа на изборите, или поне не ги оспорват публично, отбелязва Франс прес.

Организаторите не дадоха конкретни числа колко хора са присъствали на митинга - първата голяма публична проява на Тръмп от октомври. Според Франс прес обаче множеството е било по-малко, отколкото на митингите след победата на милиардера републиканец на президентските избори през 2016 г.

Константин Тодоров
710 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.16 | 14:50

1
Естествено, че изборите бяха фалшифицирани в полза на Байдън. Американските медии са претрупани с публикации как е ставало това. Най ме шокира, че американците гласуват без документ за самоличност. Шофьорската книжка в никакъв случай не е паспорт.

Добави коментар

Водещи новини