НАТО отправи коледен призив към Русия

  • 23 декември 2021 14:53

  • 7899
  • 2
НАТО отправи коледен призив към Русия
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова руския президент Владимир Путин да използва предстоящия празничен сезон, за да изтегли руските войски от украинската граница, предаде БТА.

Русия има възможност да осигури мирно и спокойно Рождество Христово за всички, каза Столтенберг в интервю за ДПА.

Русия: Не подготвяме военно нахлуване в Украйна

За тази цел според него Русия трябва да успокои напрежението и да изтегли войските си. Той заяви, че в момента Русия е струпала десетки хиляди военни близо до Украйна.

"Това е значително струпване на войски и няма признаци то да спира или намалява", каза генералният секретар на НАТО.

Столтенберг не даде да се разбере дали подозира, че придвижването на войски е най-вече опит на Москва да изтръгне отстъпки от алианса по въпросите на сигурността.

"Има несигурност за руските намерения", заяви той.

Норвежецът изтъкна, че Русия вече е използвала сила срещу Украйна при анексирането на Крим. Столтенберг показа готовност за диалог във връзка с руските искания за допълнителни гаранции за сигурността от НАТО, но отхвърли идеята, че алиансът може да изключи възможността за приемане на Украйна за свой член.

Мая Йорданова
7899 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 23:13

2
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...Всички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
КОЛЕДЕН ПО-ЗДРАВ КЪМ СТОЛТЕНБЕРГ

2021.12.24 | 10:22

1
ЯЖ МИ ХУУУУУЯЯЯЯ

Добави коментар

Водещи новини