Байдън ще посети щата Кентъки

  • 14 декември 2021 07:33

  • 647
  • 0
Байдън ще посети щата Кентъки
© Getty images

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще посети щата Кентъки – място на най-пострадалите райони от една от най-мощните серия торнада в американската история, предаде БНР. Най-малко 74 души са загинали в този щат следствие природната стихия. Жертвите в други щати, пострадали от торнада са поне 14.  

Броят на загиналите в Кентъки се очаква да се покачи според губернатора на щата Анди Бъшиър. Той заяви, че може да отнеме седмици, за да се разбере колко общо са загинали и какви са били щетите като цяло.  

Спасителните и възстановителни работи продължават. Местни медии съобщават, че федерални агенции в западната част на Кентъки търсят оцелели, изграждат здравни центрове, разчистват пътища и снабдяват загубилите всичко с продукти. Оценката на властите е, че възстановяването може да отнеме години наред.  

Президентът Байдън пое ангажимент да достави на засегнатите райони каквато помощ е необходима.  

Камала Харис представи стратегията на американската администрация за електрическо бъдеще на транспорта

Междувременно говорител на предприятието за свещи в Мейфийлд, Кентъки, в което по време на стихията е имало над 100 души е заявил за Вашингтон Поуст, че осем от служителите са загинали, а 102-а са били спасени. Първоначално властите смятаха, че жертвите могат да се окажат много повече и сега приемат с оптимизъм новината, но тепърва предстои официална проверка за общия брой загинали в предприятието.  

Последвайте канала на

Теодора Александрова
647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини