Служител отмъкна секретна информация за ваксината на "Пфайзер"

  • 25 ноември 2021 13:39

  • 8203
  • 2
Служител отмъкна секретна информация за ваксината на "Пфайзер"
© Getty Images (архив)

От фармацевтичната компания "Пфайзер" съобщиха, че техен "бъдещ бивш служител" е усвоил умишлено хиляди документи от сървъра на Google drive на компанията, включително чувствителна информация за ваксината им.

Пред съд в Калифорния представители на компанията са подали жалба, в която твърдят, че служителката им Чун Цяо Ли е отмъкнала повече от 12 хил. страници в електронен формат, в които е имало както търговски, така и фирмени тайни. В открадната документация са били поместени както клиничните тествания от ваксината им, така и разработки на лекарства срещу COVID-19.

Ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер" има дългосрочна ефективност при юноши

Според "Пфайзер" служителката им ще предостави неправомерно взетата информация на Xencor Inc – конкурентна компания, която е специализирана в "терапиите с антитела".

"Пфайзер" иска от съда временна ограничителна заповед, за да попречи на Ли да използва, разкрива, предава или променя всякаква поверителна информация, която притежава. От компанията също така настояват съдът да разпореди на Ли да предостави на адвокатите на компанията достъп до личните си акаунти в Google Drive и всичките си компютърни устройства, информира Infobae.

"Пфайзер" се съгласи и други компании да произвеждат хапчето му срещу COVID-19

Самата Ли не беше открита за коментар, а говорител на Xencor лаконично отбеляза, че "компанията не е част от делото и няма какво да обяснява".

Владимир Василев
8203 2

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.25 | 14:18

1
Да я изгорят жива скапаната китайка.
защо бе

2021.11.26 | 00:33

2
ИДИОТ,борба за истина е това

Добави коментар

Водещи новини