Джеф Безос дава 2 милиарда долара за възстановяване на природата

  • 02 ноември 2021 15:08

  • 1189
  • 1
Джеф Безос дава 2 милиарда долара за възстановяване на природата
© Getty Images

Основателят на Amazon.com Inc. Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф обяви във вторник, че неговият фонд Bezos Earth ще отпусне 2 милиарда долара от обещаните от него в началото на годината 10 милиарда долара "директно за възстановяване на природата и трансформиране на хранителните системи", предаде БНР.

Той потвърди целта на Amazon да достигне нетни нулеви въглеродни емисии до 2040 г. и да захрани всички свои операции със 100% възобновяема енергия до 2025 г., заявявайки, че световният лидер в електронната търговия "работи за преобразуване на своя парк за доставки в електрически превозни средства".

Джеф Безос иска да строи частна космическа станция

"Преди срещата на върха COP27 догодина фондът Bezos Earth ще бъде нетърпелив да участва в съгласувана стратегия, водена от африканските държави за сериозно и ефективно увеличаване на подкрепата за възстановяване на континента. Не можем обаче да разчитаме само на правителства, неправителствени организации и филантропи за решаване на климатичната криза. Частният сектор също трябва да играе своята роля за намаляване на въглеродните емисии. Компаниите трябва да заемат лидерски позиции", каза Безос на срещата на върха на ООН за изменение на климата COP26.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1189 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.02 | 15:18

1
е*бати лицемерите са тия!

Добави коментар

Водещи новини