Американското разузнаване: Мистерията COVID няма да бъде разгадана

  • 31 октомври 2021 08:19

  • 16196
  • 5
Американското разузнаване: Мистерията COVID няма да бъде разгадана
© Pixabay

Американските разузнавателни агенции смятат, че произходът на коронавируса може никога да не стане известен. Това става ясно от публикуването на по-пълна версия на доклада за произхода на вируса, причиняващ Ковид-19, съобщиха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Службата към директора за национално разузнаване на САЩ казва в разсекретена версия на документа, че естествен произход и лабораторно изтичане на вируса са и двете вероятни хипотези за това как SARS-COV-2 първо е заразил хората, предаде БТА.

Американското разузнаване: COVID-19 не е създаден като биологично оръжие

Но ведомството обяви, че анализаторите имат разногласия по въпроса кое е по-вероятното от двете и дали може изобщо да бъде направено каквото и да е окончателно заключение.

Докладът също така отхвърля предположенията, че коронавирусът е замислен като биологично оръжие и казва, че онези, които разпространяват тази теория нямат директен достъп до Института по вирусология в Ухан и са били обвинени в разпространение на дезинформация.

Документът е актуализирана версия на доклада, който администрацията на президента на САЩ Джо Байдън публикува в края на август.

Китай вече разкритикува новата публикация. Говорителят на китайското посолство във Вашингтон Лю Пънюй каза, че това, че САЩ действат, основавайки се на разузнаването вместо на учените за проследяването на произхода на коронавируса, е пълен политически фарс.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
16196 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.10.31 | 10:27

4
Хахаха, баба ми знае повече за ковид от цру, дори познава какво ще стане с месеци напред.

2021.10.31 | 10:34

5
Правено е от дебили с размах, шиле и мутафа се подхилкваха на първите пресконференции, не вярваха, че някой ще се хване на това. Какво стана обаче, инcталираха бaй дън, изoлираха китaй и рycия, въвeдоха глoбална cистема за биoметрична идeнтификация, oтмениха чoвешките пpава, pазклатиха икономиките на конкyренцията, имаме и пеpсонално мeдицинско тpетиране в полза на дъpжавата. Кой ли го оpганизира? Нoистина е мистерия. Дали ще свъpши с две дoзи до дeкември?

2021.10.31 | 09:58

2
Мистерията е решена. Просто казват на когото трябва, че знаят истината и ще го изнудват. Игри от времето на студената война.

2021.10.31 | 10:09

3
Томов, хапчетата.

2021.10.31 | 09:48

1
Мистерията се нарича Пфайзер .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини