Байдън ще адресира проблемите с веригите на доставки на срещата на Г-20 през уикенда

  • 26 октомври 2021 18:25

  • 313
  • 0
Байдън ще адресира проблемите с веригите на доставки на срещата на Г-20 през уикенда
© Getty Images/Guliver

Президентът на Съединените щати Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще се опита да привлече останалите държави членки на предстоящата през уикенда среща на върха на Г-20 за съвместно решаване на проблемите на глобалните вериги на доставки, заяви съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан по време на редовен брифинг във вторник.

"Президентът иска да се опита да бъде изготвена пътна карта от страна на Г-20, основаваща се на цялата работа, която сме свършили през последните няколко месеца, която да помогне да се гарантира решаването на проблемите с веригите на доставки с наближаване на 2022 г.", отбеляза Съливан.

Джейк Съливан (снимка: Getty Images/Guliver)

Той посочи, че фокусът на президента ще бъде насочен върху прозрачността на търговията и производството сред водещите държави в света, за да се предвидят затрудненията и да се видят прекъсванията в системите на веригите на доставки.

Освен това Байдън ще коментира и проблемите, свързани с COVID-19, както и техния негативен ефект върху световните търговски потоци.

По-рано днес стана ясно, че китайският президент Си Цзинпин няма да присъства на срещата на лидерите на Г-20, която ще се проведе в Рим тази събота и неделя. На срещата Китай ще бъде представен от външния си министър, докато президентът Си Цзинпин ще се включи дистанционно в предстоящите разговори.

Байдън зове за приемане на мащабен пакет от инфраструктурни и социални програми

В тази връзка Джейк Съливан посочи, че Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и неговият китайски колега Си Цзинпин ще проведат виртуална среща преди края на годината и ще имат шанс "да прекарат значителна част от време в разглеждане на пълния дневен ред".

Датата за срещата все още не е определена, обясни Съливан по време на днешната пресконференция, добавяйки, че е необходима "интензивна дипломация на най-високо ниво" за "ефективно управление" на отношенията между Вашингтон и Пекин, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини