Бил Клинтън остава в болница

  • 16 октомври 2021 06:37

  • 2568
  • 4
Бил Клинтън остава в болница
© gettyimages (архив)

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън ще остане в болницата за през нощта, съобщи говорителят му в Туитър. Той добави, че показателите за здравословното му състояние "се движат в правилната посока", предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Седемдесет и пет годишният Клинтън, който беше президент до 2001 г., постъпи във вторник вечер в болница в Калифорния за лечение на инфекция, която не е свързана с коронавирус. Сътрудник на бившия президент съобщи пред репортери, че той е приет за лечение на урологична инфекция, като е настанен в интензивно отделение на болницата, но не получава интензивно лечение, предаде АП. Сътрудникът не конкретизира какво е наложило Клинтън да бъде настанен в интензивно отделение. По думите на сътрудника инфекцията е засегнала кръвообращението на Клинтън, но той се подобрява и не е изпадал в септичен шок, потенциално животозастрашаващо състояние. Бившият президент e в добро настроение, а при него е съпругата му Хилари. Дъщеря му Челси не е там, уточни сътрудникът.

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън е хоспитализиран в Калифорния

Сегашният президент на САЩ Джо Байдън съобщи пред репортери, че Клинтън ще бъде изписан скоро, но добави, че не се знае дали това ще стане още днес или по-нататък.
Преди това Байдън се обади по телефона на Клинтън, за да му пожелае бързо оздравяване, съобщи Белият дом.

Филип Епитропов
2568 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЖалкиНищожества

2021.10.16 | 12:26

4
Дано го изпишат по-скоро ...през мазата на болницата Много злини причиниха долните краваре чрез войни и интриги по Земята!
ЖалкиНищожества

2021.10.16 | 12:18

3
Дано скоро излезе.....през мазата на болницата . Разсипаха света от войни и интриги,долните му краваре!

2021.10.16 | 11:40

2
Ами Моника Люински да отиде да му "посвири" пак на кавал и ще излезе като нов от болницата.

2021.10.16 | 09:26

1
Хилари го утепа най-накрая.

Добави коментар

Водещи новини