Питбул загина след ухапване от змия, за да предпази деца

  • 28 юли 2021 18:04

  • 11958
  • 2
Питбул загина след ухапване от змия, за да предпази деца
© Колаж: Novini.bg

9-месечен питбул е умрял след ухапване от коралова змия, за да защити група деца, които си играли в задния двор на къща в щата Флорида.

Децата си играли с четириногия им любимец на име Зевс, докато в един момент към тях не приближило влечугото, което опитало да нападне едно от децата, но кучето изскочило пред него и поело отровното ухапване.

Мъж отиде до тоалетната, където го причакваше гладен питон

Зевс връхлетя върху змията, която от своя страна го ухапа четири пъти, сподели пред местни медии собственикът на питбула Гари Ричардсън.

Веднага след инцидента семейството е завело пострадалото куче на ветеринар, където му била поставена противоотрова. За жалост домашният им любимец не успява да се възстанови и издъхва на следващия ден.

,,Благодарна съм, че жертва своя живот, за да спаси този на децата ни. Зевс винаги ще бъде запомнем с действието си'', коментира майката на децата.

Питбул уби стопанката си в село Литаково

В заключение жената подчерта, че питбулите не са тази кръвожадна порода, за която повечето хора ги мислят. Тя допълни, че ако един питбул е агресивен, то е защото с него не са се отнасяли както трябва.

Ако правилно отгледаш един питбул, той ще жертва живота си за вас, посочи накрая тя.

Владимир Василев
11958 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.28 | 19:25

2
Браво на кучето! Да почива в мир.

2021.07.28 | 19:03

1
Пуснах сълза....

Добави коментар

Водещи новини